onsdag 6 juni 2012

Burgare delux!

Igår så blev det burgare som åkte på grillen.
Jag gör mina burgare enbart av köttfärs, jag har inte i ägg,lök,ströbröd, ost eller matjord.
Så länge man har en färs med ganska hög fetthalt så är det inga problem, denna gången gjorde jag de på vanligt nötfärs med 10% fett men helst ska man ha en på 20%.
Sen är det bara att klappa ihop burgarna, man ska inte trycka för hårt eftersom burgarna då kan bli för kompakta men de får inte vara för lösa heller.
Salta och peppra precis innan de ska på grillen.
Denna gången så grillade jag även majs.

När det var nästan  färdigtgrillat, dvs ca 15minuter för majsen och 10 minuter för burgarna så la jag även hamburgarbrödet på grillen.
Sen var det bara att bygga sin egen burgare.
Barnen nöjde sig med bröd,sallad burgare och ketchup. Själv hade jag även på cheddarost och en klick av "Spicy Tomato and Caramelised Onion Chutny" En helt otroligt god chutny som jag måste köpa mer av.

Slutresultatet.
Om du är osäker på uttalet av Hamburger så kan du lära dig av detta underbara clip från Rosa Pantern.