onsdag 6 juni 2012

Den där Murphy alltså....

Igår söndags så var planen att grilla en fin bit fläskkarré. Det var en fint marmorerad bit som jag putsade och gjorde fin, kryddade med salt, peppar och färsk rosmarin. Gjorde även iordning en bit polenta som jag skulle grilla, hade adrig provvat att grilla det tidigare.
När allt var klart tände vi grillen och precis då började det dugga lite, men som tur var så avtog det efter en stund så att kolen kom igång iaf.
Köttet åke på grillen, jag skulle grilla över indirekt värme med en näve fuktiga trä-röknings-spån eller vad-det-nu-heter.
En tjock rök spred sig och allt såg bra ut. Precis då kan jag svära på att jag hörde någon som sa
-"HA! Trode du ja!"
Regnet öste ner och kylde ner grillen. Det hade säkert inte gjort något om det var en liten köttbit som skulle grillas men såklart var det inte det så köttet blev aldrig helt färdigt, det lilla som blev klart blev iofs gott.
Den grillade polentan blev ingen direkt succé, men den ska jag testa att göra igen men med lite vitlök i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar