måndag 18 juni 2012

Udda projekt 2

Idag var det dags att tända grillen igen. Det som stod på menyn var kycklingklubbor med en härlig rub bestående av vitlökspulver, lökpulver, sötpaprika, timjan, mejram och aromat samt lite socker (jag tror att det var allt) 

- Jaha, det var ju väldigt udda och konstigt. Kycklingklubbor, modigt och vågat, verkligen....

- Nej Det var ju inte det som var det udda med denna middagen utan det var ett av tillbehören.
- Jaha? Lök och en grill, ja att grilla lök är ju väldigt udda...
- Nej det är det ju inte, men det här skulle inte bli vanliga grillspett.


Ser ni löken på bilden här ovan?
Jag har samlat ihop en del av briketterna som löken ligger på, sen täckte jag över den största delen av löken med briketter.
Där fick de ligga och mysa i ca 20 minuter tills de var mjuka (testa med en potatissticka)

Det såg mörkt ut för slutresultatet men det löste sig genom att jag plockade bort några lager av löken.
Hur smakade resultatet då? Ganska sött faktiskt, som en söt variant av lök. Det var ingen wow¨-upplevelse men en kul grej att göra och att prova.