lördag 21 juli 2012

Hur varmt är varmt och när är maten klar?

Jag kom på att jag skrev i mitt föregående inlägg att man ska bara se angivna grilltider som en ungefärlig angivning på när köttet kan vara klart, men det kan även redan vara försent om det skulle vara så att du har fått tag på en mager kyckling eller liknande. Gå istället alltid efter innertemperaturen på köttet.
Här kommer några temperaturer att ha koll på:


  • Kyckling: 70-75 grader
  • Gris är lite beroende på vilken del som ska grillas, men utgå från att den ska vara minst 65 grader oftast upp mot 70. Det bästa är att googla ju den köttbiten som ska på grillen så det inte blir torr och tråkig.
  • Nöt och lamm är svårt att ge säga en temperatur på. De flesta brukar vara perfekt enligt mig vid ca 50 grader. Men samma sak gäller här som för griskött, googla den biten som ska på grillen för att få en bra fingervisning.