söndag 28 april 2013

Skorsten och andra grillverktyg

Jag har märkt att jag ibland hänvisar till diverse grillvertyg som jag kanske inte alla vet vad är för något.
Här kommer däför en lista med vertyg som jag tycker att man bör ha.

1. Skorstenständare. Fyll den med önskat antal briketter eller kol och lägg två stycket tändkuber under och tänd på.
2. Bra kol och/eller briketter. Som ni säkert har märkt så finns det ett märke som jag tenderar att föredrag framför andra och så även när det gäller briketter och kol. Det är Webers som gäller. Deras briketter har en jämn och lång brinntid, jag har i år börjat använda deras kokos-briketter som finns att köpa på k-rauta, Hornbach, Bauhaus och säkert på många andra ställen också.

 Jag upptäckte till min förtjusning att Weber nu har släppt ett eget kol och bättre kol har jag aldrig provat, den gick snabbt att tända och hade en bra brinntid.

3. En bra termometer så man kan kontrollera innertemperaturen direkt, men kom ihåg att inte sticka hål på köttet i onödan.

Övriga verktyg och saker som är bra att ha är:
  • Grillhandskar
  • Tång
  • Spade
  • Borste för att rengöra grillen
  • Pensel (för att pensla på glaze/sås på köttet under grillningen)
Saker som jag tycker att man ska låta ligga kvar i butiken:
  • Tändvätska (använd skorstenen istället, du kommer att märka skillnad!)
  • Grillgaffel (sticker man hål i köttet så rinner köttsaften ut och maten blir inte lika saftig)