onsdag 10 juli 2013

Beer Can Chicken 2.0

Idag gjorde jag en gammal favorit i repris, den öl sittande kycklingen.
Jag gned in kycklingen i en rub som innehöll:

  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk senapspulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin.
Efter att kycklingen hade fått ligga in dra åt sig av kryddorna var det dags för den att sitta fint på en burk öl.
Dagens öl var en Heineken.
Som ni kan se på skinnet så är kycklingen lite rökt, jag använde två nävar Webers Pecan träflisor och sedan när det var ca 30 min kvar av grillningen så la jag även på en näve Jack Daniels No7 Smoking Chips.
Jag grillade kycklingen tills den hade en innertemp på 82 grader vid benet.




Dagens läsartävling: Hitta burken.





Denna gång så klippte jag av hela toppen på burken eftersom jag läste på en annan BBQ blogg att det skulle ge mer smak. Jag vet inte om det gjorde någon märkbar skillnad.