måndag 7 juli 2014

Allt ditt är mitt (och allt mitt ska du ge fan i)

I sann äktenskaplig anda så delar vi allt här i livet, jag och Glenn. I nöd och i lust, tills döden skiljer oss åt. Inte mer än rätt att jag får ta lite cred i hans blogg ;)

Idag har vi bröllopsdag! 7 år har vi varit gifta. Hade jag haft mer tid hade jag luskat fram en bild till er, från den tiden när Glenn inte hade grått hår. Vi har hunnit mycket på 7 år. Ett eget hus, där vi fått två fantastiska barn, vi har bytt jobb några gånger, både frivilligt och ofrivilligt. Vi har skrattat och gråtit med varandra, bråkat och blivit sams.
Livet har så att säga rullat på. Jag är väldigt nöjd med det livet vi har skapat tillsammans, och det hoppas jag att Glenn också är!

Nog om detta. Nu till anledningen till att jag kapat hans blogg: vilket bättre sätt att visa sin kärlek än att grilla till grill-meistern (och städa hans grill, den såg för j*vligt ut!)? Hur man tuttar på kolen och sådär får ni läsa i hans inlägg, jag dyker direkt på receptet. Så klart vill jag ju prova något annorlunda, när jag väl ska överraska så jag ska grilla potatis. Och kyckling då. Och dra ihop en skysst sås till.


Vanlig färskpotatis. Jag brukar rugga upp den i en sån där "potatis-slunga", den får lite härligare yta då och jag inbillar mig att den blir krispigare i grillen då. Sen kokade jag den med lite dill.


Medans potatisen kokade svängde jag ihop en sås. Basen är turkisk yoghurt, sen har jag haft i mynta och koriander. När vi köpt örter i kruka på Ica och använt upp allt så brukar vi gräva ner jordklumpen med rötterna i trädgårdslandet. Det ska man inte göra med mynta. Det är som ogräs!
Jag hyvlade av lite lime-skal och kokade med lite socker och vatten för att få bort beskan. Tror jag iaf. Jag tänker att den kanske inte blir så besk. Jag kan återkomma efter middagen med resultatet! Finhackad mynta, koriander och socker-kokade lime-skal blandade jag i yoghurten, och pressade lime-saften över. Cirtonpeppar och några drag med salt- och peppar-kvarnen fick avsluta det hela.


Se till att få med så lite "vitt" som möjligt. Jag inbillar mig att det inte är där som smaken sitter. Men vad vet jag.


Rubben blandade jag ihop med typ 2 msk vardera av brunt socker och rökig paprika. Det doftar ljuvligt!! någon tesked lök-pulver och vitlökspulver (för det brukar Glenn ha, så det är säkert rätt). En rub ska man gnugga in i köttet strax innan man lägger det på grillen.


Tillbaka till potatisen då, den har nu svalnat. En "glaze" tänkte jag mig, typ. Smör, raps-olja och torkad timjan. Det blir som grillspett typ. Har ingen aning hur länge dessa bör grillas men jag tänker chansa på ungefär samma som kycklingen.


Det var det hele. Resultatet förtjänar nog ett inlägg i sig, så stay tuned.
Puss och kram
"Frugan"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar