måndag 25 maj 2015

Helgrillad havsabborre


Har börjar öva på att grilla fisk, något som inte direkt har varit min starka sida.
Jag valde denna gång att testa mig på att grilla en hel fisk, något som jag misslyckats med totalt tidigare. Fisken som fick äran av att ligga på min grill var en havsabborre.

Efter att ha sköljt fisken och skrapat bort de fjäll som gick bort så stoppade jag fisken full av färsk salvia, persilja och vitlök. Jag band sedan ihop fisken med steksnöre som hade fått ligga i blöt i ca 1 timme.

För att få riktigt hög värme på grillen så använda jag Webers steakhouse kol.
jag passade även på att olja in gallret riktigt ordentligt innan fisken skulle på.

Jag grillade den sedan på direkt hög värme i ca 4 minuter på varje sida.
Och jäklar så gott det blev!
Så nu när jag fått blodad tand på att grilla fisk så kommer det att blir mer av den sorten.