måndag 1 maj 2017

Fläskkotletter med Thai känsla

Ska försöka att vara bättre på att uppdatera denna bloggen i år. Det är ju inte så att mina grillar står orörda så det finns ju saker att skriva om.

Idag står det fläskkotletter på menyn. Jag har alltid tyckt att fläskkotletter är tråkigt, tort och smaklöst. Men jag har under den senaste tiden upptäckt att så behöver det inte alls vara.
Till dagens grillning så har jag gjort en marinad som består av följande:

  • En halv vitlök, och då menar jag inte en halv klyfta utan verkligen en halv vitlök.
  • 2 matskedar socker
  • 1.5 matskedar honung.
  • 1.5 matskedar  fisksås.
  • 1 matsked risvin.
  • 1 matsked mörk soja
  • 1 matsked riven ingefära.
Skala vitlöken och lägg den i en mixer tillsammans med allt socker och mixa det tills du har en puré. Häll då över det i en liten kastrull och ha i resten av grejerna och blanda noga.
Häll/smeta sedan över mixen på kotletterna i t.ex en fryspåse och låt det ligga i kylen i minst 1-2 timmar, ju längre det får ligga ju godare blir det.

Grilla sedan kotletterna över direkt hög värme, jag körde 2 min på varje sida ungefär.

Till detta grillade jag majs, halomi och sparris.


Resultatet blev riktigt bra.